09185988830
09185988831
راهنمای خرید تلویزیون مناسب
خرید یک تلویزیون جدید برای خانه یا محل کار به دلایل مختلف می تواند مانند یک تجربه استرس زا ومنحصربفرد باشد. زیرا بیشتر افراد تمایل دارند تلیویزیون خود را به مدت بیشتری نسبت به سایر اجناس، مورد استفاده قرار دهند.
برخی از تلویزیون ها به همراه خود گیرنده دیجیتال دارند و داشتن چنین موردی از مزیت های تلویزیون محسوب می شود.
در هنگام خرید تلویزیون توجه به ورودی و خروجی ها و تعداد پورت ها نکته ای بسیار مهم است که شاید به نظرتان نیاید اما بهتر است موقع خرید به این نکته توجه شود.
شما قبل از خرید تلویزیون باید اطمینان داشته باشید که فضای دیوار یا کابینت خود را به درستی اندازه گرفته باشید تا به اشتباه خیلی بزرگ یا خیلی کوچک خریداری نکنید . سایز مناسب تلویزیون بستگی به اندازه گیری دقیق شما دارد،اگر شما تلویزیون خود را به دیوار نصب می کنید، به دقت به طول و عرض دیوار توجه کنید و با در نظر گرفتن فاصله در دو طرف دیوار و اندازه ارتفاع آن سایز مناسب تلویزیون خود را انتخاب کنید،برای جلوگیری از خرید یک تلویزیون خیلی کوچک ، میتوانید با روش اندازگیری آسان ، سایز مناسب تلویزیون را به دست آورید. یکی از راه های آسان برای اندازه گیری استفاده از نوار چسب بر روی دیوار است .
متاسفانه یک فرمول جامع و کافی برای خرید یک تلویزیون مناسب نمیتوان ارائه داد . شما نمی توانید مانند یک تلفن همراه ، به دفترچه مشخصات تلویزیون بنگرید و متوجه شوید برای شما گزینه مناسبی هست یا نه. به عبارت دیگر، نیازها و انتظارات افراد برای انتخاب یک تلویزیون کاربردی و مناسب، متفاوت است. در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگی های نمایشگرهای مدرن آشنا کنیم. اما تشخیص اینکه کدام ویژگی برای شما مهم است و کدام می تواند نادیده گرفته شود، به عهده خود شما خواهد بود.
تلویزیون چه سایزی بهتر است؟
اغلب افراد هنگام خرید تلویزیون به سایز آن توجهی نکرده و به اشتباه ، بودجه خود و مقرون بصرفه بودن ، گزینه های مهم تری برای آنها می باشد.
شاید شما هم بخاطر آورید که درزمان های گذشته تماشای تلویزیون در فاصله نزدیک، اصلا لذت بخش نبود زیرا خطوط صفحه آن تماشای فیلم را ناخوشایند میکرد. خوشبختانه امروزه فناوری های جدید توانسته اند این مشکل را در صفحه نمایش های مدرن حذف کنند.
تکنولوژی های به کارگرفته شده در این تلویزیون ها موجب می شود با نزدیک شدن به آنها پیکسل ها دیده نشوند که این مساوی است با رزولوشن یا کیفیت تصویر بالاتر.
میتوان گفت تلویزیون های 4K Ultra HD دارای رزولوشن دو برابر بیشتر نسبت به تلویزیون های HD می باشند و به دلیل کنتراست و تنوع بالای رنگ ها این اجازه را به ما می دهند که نسبت به سایر تلویزیون ها آنها را در فاصله دورتری نسبت به آنچه توصیه می شود، قرار دهیم.
ابعاد تلویزیون بر اساس اینچ ( هر اینچ تقریبا برابر است با 5/2 سانتیمتر) بیان می شود. معمولا سازندهها از اندازههای 32، 40، 43، 49، 55، 65، 75 و … که ابعادی استاندارد در برندهای سونی، ال جی،سامسونگ و ...هستند، استفاده می نمایند. قابل ذکر است که این اندازه ها بیانگر قطر نمایشگر بدون در نظر گرفتن قاب دور آن می باشند.
در جداول زیر فاصله توصیه شده تماشاگر از تلویزیون های 4k و HD با توجه به سایز آنها ذکر شده است.
فاصله از تلویزیون 4K
فاصله مناسب از تلویزیون (متر) سایز تلویزیون( اینچ)
۱٫۰۰ – ۱٫۵۰ ۴۰
۱٫۱۰ – ۱٫۷۰ ۴۵
۱٫۳۰ – ۱٫۹۰ ۵۰
۱٫۴۰ – ۲٫۱۰ ۵۵
۱٫۵۰ – ۲٫۳۰ ۶۰
۱٫۶۰ – ۲٫۴۰ ۶۵
۱٫۷۰ – ۲٫۶۰ ۷۰
۱٫۹۰ – ۲٫۸۰ ۷۵
۲٫۰۰ – ۳٫۰۰ ۸۰
۲٫۱۰ – ۳٫۲۰ ۸۵
فاصله از تلویزیون HD
فاصله مناسب از تلویزیون (متر) سایز تلویزیون ( اینچ)
۱٫۵ – ۲٫۵۰ ۴۰
۱٫۶۰ – ۲٫۷۰ ۴۳
۱٫۹۰ – ۳٫۱۰ ۵۰
۲٫۱۰ – ۳٫۵۰ ۵۵
۲٫۳۰ – ۳٫۸۰ ۶۰
۲٫۴۰ – ۴٫۲۰ ۶۵
۲٫۶۰ – ۴٫۴۰ ۷۰
۲٫۸۰ – ۴٫۷۰ ۷۵
۳٫۰۰ – ۵٫۰۰ ۸۰
۳٫۲۰ – ۵٫۳۰ ۸۵
با توجه به آنچه در بالا ذکر شد، شما باید با توجه به ابعاد سالن یا اتاقی که تلویزیون در آنجا قرار داده می شود و فاصله مبلمان از تلویزیون ، زاویه دید افراد نسبت به صفحه نمایشگر، سایز تلویزیون ایده آل خود را تخمین بزنید. به عنوان مثال برای اتاق های کوچک مانند اتاق خواب تلویزیون های کوچکتر و برای سالن های نشیمن و محل کار تلویزیون های بزرگتر خریداری کنید. البته به پیشنهاد کاربران و صاحب نظران، اگر بودجه شما اجازه می دهد ، با انتخاب تلویزیون های بزرگتر، تجربه جدید و بهتری خواهید داشت و هرگز پشیمان نخواهید شد.
عمر مفید تلویزیون چقدر است؟
قطعا در زمان خرید یک تلویزیون جدید به این فکر کرده اید که عمر مفید آن چقدر است و پس از آن قرار است چه اتفاقی برای نمایشگر بیفتد. برای تمام نمایشگرها توسط کارخانه سازنده عمر مفید تعریف می شود که نشان دهنده مدت زمانی است که میزان روشنایی نمایشگر به نصف میزان اولیه می رسد. آیا پس از گذشت این زمان ،تلویزیون دیگر کارآیی نداشته و باید دور انداخته شود؟ جواب خیر است. در واقع تلویزیون شما پس از سپری کردن عمر مفید هنوز قابل استفاده بوده و فقط روشنایی آن کمتر میشود. از آنجایی که نمایشگرهای مدرن روشنایی بالایی دارند، حتی پس از سپری شدن عمر مفیدشان، هنوز عملکرد خوب و قابل قبولی خواهند داشت.
به طور کلی پنل های پلاسما نسبت به سایر تلویزیون ها طول عمر بیشتر و در حدود 100هزار ساعت دارند. گفته می شود که عمر تلویزیون های OLED نیز بالا بوده و در حدود 150 هزار ساعت تخمین زده می شود. پس از آن نمایشگر های LCD و LED قرار دارند که عمری برابر با 30 تا 60 هزار ساعت دارند.
نکاتی برای افزایش طول عمر تلویزیون:
هر چند در دفترچههای راهنمای تلویزیونها، توصیه هایی به منظور نگهداری و افزایش عمر مفید آنها ذکر شده است اما علاوه برآنها ، اصول کلی و کاربردی در ارتباط با تلویزیون های مدرن و قدیمی وجود دارد که می توان آنها را در مورد تمامی تلویزیون ها بکار برد. در این بخش قصد داریم پیشنهادهای مهم برای افزایش عمرنمایشگر را با شما همراهان گرامی در میان بگذاریم.
1-از قرار دادن تلویزیون در مکان های پر رفت و آمد و شلوغ خودداری شود.
2-شرایط آب وهوایی مکان تلویزیون باید ثابت و متعادل باشد، و از نوسان شدید دمای هوا جلوگیری شود زیرا این شرایط نامناسب می تواند باعث خرابی و اختلال سیستم های داخلی تلویزیون و قطعات حساس الکترونیکی آن شود. همچنین دستگاه را دور از تابش نور خورشید قرار دهید.
3- گردگیری به موقع و نظافت دوره ای دستگاه، باید انجام شود اما در هنگام تمیز کاری باید توجه نمود از ایجاد ضربه و صدمات مکانیکی به تلویزیون جلوگیری شده و از به کار بردن مواد شوینده شیمیایی و آب ممانعت به عمل آید. بدین منظور از دستمال های مخصوص صفحه نمایش استفاده کنید. برای نظافت قاب اطراف پنل دستگاه، از دستمال های میکروفایبر به همراه چند قطره آب استفاده کنید. برای گردگیری قسمت های داخلی می توان هوای فشرده با شدت جریان ملایم را در محل درزهای تعبیه شده در پشت تلویزیون به کار بگیرید.
4-احتیاط های لازم را در هنگام نصب ، جابجایی و نظافت دستگاه جهت پیگشیری از ورود ضربه های سخت به دستگاه را بجا آورید. آسیب دیدن تلویزیون و وارد شدن ضربه های سخت به صفحه نمایش آنها موجب نابودی یک پیکسل یا سوختن لامپ تلویزیون می گردد.
5-از به کار بردن سه راهی برق غیراستاندارد خودداری کنید. این وسایل موجب افزایش دما و بروز آتش سوزی می شوند. قابل ذکراست از محافظ وسایل الکترونیکی مخصوص تلویزیون استفاده نمایید تا از بروز صدمات جبران ناپذیر نوسان ولتاژ برق جلوگیری شود.
6-از قرار دادن اشیاء سنگین برروی دستگاه یا کابل های برق متصل به آن خودداری کنید. این کارمی تواند خطر شوک الکتریکی و آتش سوزی را به همراه داشته باشد.
7-از پاشیدن آب برروی دستگاه یا تمیز کردن آن با مواد قابل اشتعال (تینر یا بنزین) خودداری نمایید. زیرا احتمال آتش سوزی یا شوک الکتریکی وجود خواهد داشت. از قرار دادن تلویزیون در مکان های بسیار مرطوب نیز جلوگیری کنید.
8-طبق نظر کارشناسان ، دست زدن به تلویزیون یا آنتن درهوای طوفانی و رعد و برق به دلیل احتمال شوک الکتریکی ، خطرناک می باشد.
9-در هنگام وارد آمدن ضربه به تلویزیون، ورود اجسام خارجی به داخل دستگاه ، خروج بو یا دود غیرعادی از دستگاه، دوشاخه تلویزیون را بلافاصله از پریز بیرون آورید و با مرکز خدمات پس از فروش تماس بگیرید. در غیر اینصورت خطرات و نواقص جبران ناپذیری خواهد داشت.
10- به منظور افزایش عمر مفید تلویزیون ، اگر برای مدت زمان زیادی از دستگاه استفاده نمی کنید دوشاخه را از پریز بیرون آورید.
11-در زمان نشت گاز شهری در محیط به پریز دست نزده و پنجره ها را به منظور تهویه هوا باز کنید زیرا احتمال خطر آتش سوزی دراثر جرقه وجود خواهد داشت.
12-از دست زدن به صفحه نمایشگر یا قرار دادن انگشتان برروی آن به مدت طولانی خودداری نمایید. زیرا ممکن است اثرات کوتاه مدتی روی صفحه ایجاد نمایند. همچنین اشیاء نوک تیز مثل خودکار ، مداد و ناخن گیر و ... می توانند موجب مخدوش شدن صفحه نمایش شوند.
13- پس از ۲ تا ۳ ساعت استفاده از تلویزیون، آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یا به مدتی که با محیط هم دما شود ، خاموش کنید.
14- بجای استندبای کردن تلویزیون، آن را کاملاً خاموش نمایید. برخی قطعات تلویزیون در حالت استندبای نیز مرتباً در حال کار هستند و این امر موجب افزایش استهلاک و کاهش عمر دستگاه میگردد.
15-چنانچه تلویزیون شما سه بعدی و دارای عینکهای مخصوص نمایش تصاویر سه بعدی است، از عینکها به خوبی مراقبت نمایید .
16-نکته قابل ذکر دیگر اینکه ، از ریموت یا کنترل تلویزیون به طور صحیح نگهداری کنید و از دسترس اطفال دور نگه دارید. بسیاری از دستورهای کاربر توسط ریموت به پنل دستگاه منتقل می شود بنابراین آسیب به آن موجب ناکارآمدی کل دستگاه می شود. جهت نگهداری بهترازکنترل، بهتر است مکان خاصی را جهت قراگیری آن انتخاب نمایید.
انتخاب جای مناسب برای تلویزیون:
طبق تحقیقاتی که در آمریکا صورت گرفته است بیش از ۹۶% خانهها دارای تلویزیون هستند؛ بدین معنی که وجود تلویزیونها مثل حضور اعضای خانواده مهم است. بنابراین محل قرار دادن آن متناسب با دکوراسیون و ابعاد خانه نیاز به کمی دقت، سلیقه و ریزبینی دارد.
عواملی مانند نور مناسب، امکان چیدن نشیمن مناسب جهت تماشای تلویزیون ، ارتفاع مناسب برای نصب تلویزیون و …را باید مد نظر قرار داد. باید بدانید ارتفاع تلویزیون بایستی بر اساس ارتفاع خط دید افراد تنظیم شود، یعنی در زمان نشستن، سر شما و قسمت وسط صفحهی تلویزیون باید در یک راستا باشند . در غیر این صورت موجب بروز ناراحتی و درد کمر و گردن خواهد شد. بنابراین در هنگام انتخاب ارتفاع تلویزیون خود باید ارتفاع متوسط بیننده و اندازه تلویزیون را مد نظر قرار دهید.ارتفاع بیننده به طور متوسط ارتفاع یک نفر که روی کاناپه نشسته، می باشد که 105 سانتی متر از سطح زمین است.
چنانچه تلویزیون را روی دیوار نصب کنید ، موجب صرفه جویی در فضای اتاق یا سالن خواهد شد. در این زمینه باید به استحکام و ایمنی محل نصب ، نکات فنی و بخصوص وزن تلویزیون دقت نمایید. نکته مهم دیگر اینکه نصب تلویزیون بر روی دیوار، باعث میشود خانه شما ایمنتر نیز باشد. زیرا اگر شما در خانه فرزند خردسال داشته باشید ، فضای خانه برای بازی و دویدن ایمن تر می شود و از آسیب رسیدن به کودکان یا تلویزیون جلوگیری می شود.
پیشنهاد می شود تلویزیون خود را پشت به پنجره قرار ندهید، زیرا تضاد ایجاد شده بین نور تلویزیون و نور مستقیم پنجره، باعث آزار چشم و آسیب رسیدن به آن می شود. به علاوه صفحه تلویزیون هم تیره و تاریک خواهد شد. چنانچه که مجبور به این کار هستید از پرده هایی ضخیم جهت جلوگیری از ورود نور پنجره استفاده نمایید.
قرار گیری میز تلویزیون نزدیک رادیاتور، شوفاژ و بالای شومینه ، می تواند به قطعات الکترونیکی حساس به دما در داخل تلویزیون ، آسیب وارد کرده و موجب خرابی آنها شود.
مکان پر رفت و آمد را برای قرار دادن تلویزیون انتخاب نکنید تا در آرامش بیشتری تلویزیون تماشا کنید بنابراین هیچگاه تلویزیون را کنار ورودی آشپزخانه یا نزدیک درب ورودی اتاق قرار ندهید. توجه به اندازه و ابعاد نمایشگرها از موارد بسیار مهم در ارتباط با مکان قرار گیری آنها است. تناسب ابعاد تلویزیون با ابعاد اتاق و دیوار محل نصب یا قرار گیری حائز اهمیت است. در برآورد محل قرارگیری تلویزیون باید به فاصله مناسب از دیوار و سایر اجسام و سطوح دقت کنید تا تهویه هوای اطراف آن جهت خنک شدن سیستم داخلی به خوبی صورت پذیرد. بهتر است پریز برق در نزدیکی محل قرار گیری تلویزیون وجود داشته باشد تا نیاز به کابل های بلند کمتر شده و خطرات احتمالی کاهش یابد. محل قرار گیری تلویزیون از لحاظ زیبایی محیط و چیدمان صحیح نیز حائز اهمیت است و متناسب با سلیقه افراد و شرایط محل قرار گیری باید بهترین محل را انتخاب نمود.