09185988830
09185988831
تکنولوژی نانوسل ( Nano Cell )چیست؟
فناوری نانو سل استانداردی جدید برای تلویزیون های مدرن امروزی است. در بین صفحه نمایش که پیکسل ها بر روی آن قرار دارند و لامپ های LED که به پیکسل ها نور می رسانند یک صفحه بسیار باریک و سفید رنگ حاوی ذرات نانو NANO وجود دارد که نور تابیده شده را فیلتر کرده و جهت مناسبی به آن می دهد. این صفحه نازک سفید حاوی ذرات نانو ،رنگ های ارائه شده را اشباع کرده ورنگ های بسیار متنوع و با کیفیت به تصاویر می بخشد.این فناوری رنگ های غنی با زاویه دید گسترده را به معرض نمایش می گذارد.تلویزیونهای فاقد این تکنولوژِی، ممکن است وقتی از روبرو به آنها نگاه شود، رنگ های دقیق و درستی را به نمایش بگذارد اما هنگامی که از روبرو به طرفین حرکت می کنید از کیفیت نمایش این رنگ ها کم شده و شما تصویری متفاوت از آنچه در حقیقت وجود دارد،می بینید. در تلویزیون های Nano Cell به دلیل زاویه دید گسترده، رنگ های دقیق حتی تا زاویه °60 از تلویزیون قابل مشاهده هستند. نسل سوم تلویزیون های نانو سل Super UHD ال جی با فناوری Nano Cell واقعی ترین تصویر ممکن را نمایش داده و دقیق ترین و ریزترین جزئیات را از هر زاویه دیدی به نمایش می گذارند. نانو سل این ویژگی های شگفت انگیز را با جذب طول موج های نور اضافی ایجاد می کند و خلوص رنگ ها را در صفحه نمایش بیشتر می کند. این قابلیت های جذب نور به نمایشگرهای جدید LCD این قابلیت را می دهد تا رنگ ها با دقت بسیار بیشتری فیلتر شده و درست مثل رنگ اصلی آن در طبیعت نمایش داده شود. به طور مثال، رنگ سبز در تلویزیون های متداول با طول موج های دیگر رنگ، مانند زرد یا آبی، ترکیب شده که باعث محو شدن و افت کیفیت رنگ میشود و موجب می شود کمی سایه های متمایل به زرد یا آبی رنگ داشته باشد. نانو سل ال جی به طرز چشمگیری این محو شدگی، ناپایداری و دیگر افت کیفیت ها در رنگ را کاهش می دهد. فناوری نانو سل درخشش نور صفحه نمایش را نیز کم می کند و حتی هنگامیکه صفحه در نور محیط قرار گرفته است تصویر با کیفیتی ارائه دهد.
رزولوشن یا وضوح تصویرچیست؟
رزولوشن ، تعداد پیکسل هایی که تصویر را بر روی صفحه نمایش ، تشکیل می دهند را توصیف می کند. پیکسل های بیشترمنجر به تصویر واضح تر و جزئیات ظریف تر خواهد شد. تلویزیون های HD FULL دارای رزولوشن 1920*1080 هستند و در انواع نمایشگر های ULTRA HD یا 4K ، تعداد پیکسل ها چهار برابر انواع HD می باشد. قابل ذکر است که معمولا تلویزیون های 4K در ابعاد بالای 40 اینچ ساخته می شوند. در آینده باید منتظر ورود نمایشگر های 8K به بازار باشیم که رزولوشن آنها چهار برابر بیشتر از انواع 4K می باشد. اما تا زمان زیادی تلویزیون های 4K، گل سر سبد بازار خواهند بود. رزولوشن بالاتر در نمایشگر به کیفیت بالاتر تصویر، وضوح بیشتر متن ها ونمایش جزئیات بیشتر، منجر خواهد شد. به دلیل اینکه نمایشگر های اولترا اچ دی هم اکنون به یک استاندارد جدید در صنعت ساخت تلویزیون مبدل شده اند ، توصیه می شود تلویزیونی را بخرید که دارای این تکنولوژی باشد.
انواع پنل های موجود در بازار:
تلویزیون از زمان اختراع تا کنون دستخوش تغییرات و نوآوری های بسیاری شده است و هر روزه تکنولوژی های جدید با برطرف نمودن عیوب موارد قبلی، نمایشگرهایی به بازار عرضه می کنند که دارای قابلیت های پیشرفته جدید می باشند. در اینجا به اختصار انواع پنل های تلویزیون را مورد بررسی قرار می دهیم.
1- پلاسما
در تلویزیونهای پلاسما پیکسلها از سلولهایی حاوی «گازهای یونیزه شده» یا همان پلاسما تشکیل شده اند. این پنل ها روشنایی بالایی داشته و در عین حال رنگ سیاه را بسیار بهتر از LCD ها نمایش می دهند. به جرات می توان گفت تنها رقیب پلاسما در کنتراست، تلویزیونهای OLED هستند. از مزایای دیگر آنها می توان به امکان تولید آنها در ابعاد بسیار بزرگ اشاره نمود. نرخ بهروزرسانی (Refresh Rate) بسیار بالای تلویزیونهای پلاسما موجب می شود اثر تاری ناشی از حرکت (Motion Blur) به حداقل برسد. نرخ به روزرسانی با واحد «بر ثانیه» یا همان هرتز(Hz) بیان میشود و نشان میدهد که تصاویر برروی صفحه، در مدت یک ثانیه چند بار عوض میشود. این بدان معناست که این پنل ها برای تماشای مسابقات ورزشی و فیلم های اکشن بسیار مناسب هستند. اما روز به روز از طرفداران این پنل ها کاسته شده است. علت عدم مقبولیت تلویزیون های پلاسما، مصرف بالای برق، وزن و ضخامت زیاد ، رزولوشن پائین و بروز پدیده اثر سوختگی است.
2- LCD
LCD مخفف Liquid Cristal Display) ) در واقع نمایشگر کریستال مایع است. که در آنها کریستالهای مایع توسط الکتریسیته فعال میشوند و باچرخش آنها و عبورنور از زاویهای خاص، رنگهای متفاوتی در هر پیکسل تولید می شود.
یکنواختی روشنایی در تصاویر و درنتیجه تولید تصاویر با کنتراست پایین از معایب این پنل ها می باشد. اگر چه تلویزیون های LCD فاقد اشکالات تلویزیون های پیش از خود یعنی تلویزیون های پلاسما بودند اما قادر به تولید رنگ مشکی خالص نیستند و کیفیت تصویرآنها نیز محدود است.
3- LED
پنل تلویزیونهای LED در واقع همان پنل تلویزیون LCD است، با این تفاوت که بجای لامپ فلورسنت برای تولید نور در پیکسل ها از سیستم نورپس زمینه LED استفاده می شود. بدین ترتیب رزولوشن و وضوح تصویر افزایش یافته و کنتراست تصاویر نسبت به انواع LCD بهبود می یابد. این پنل ها آلودگی محیط زیستی کمتری دارند. مصرف انرژی در انها در مقایسه با LCD پائین تر بوده و ضخامت آنها نیز کمتر است.
4- OLED
در تلویزیونهای اولد، لامپ تصویر حذف شده و خاموش و روشن شدن پیکسلهای صفحه نمایش موجب ایجاد تصاویر می شوند. یکی از بارزترین ویژگیهای تلویزیون OLED ، نمایش رنگ سیاه، به بهترین شکل ممکن است. پنلهای اولد، در مواجهه با رنگ سیاه، چراغهای تصویر را خاموش میکنند و بدین وسیله غلظت رنگ سیاه را دوچندان میکنند. در پنل تلویزیون OLED، تصاویر دارای درخشندگی خوب وکیفیت و وضوح بالا هستند. در این تلویزیون ها کنتراست بصورت خارق العاده ای بالا و مصرف انرژی پائین است. بنابراین برای مصرف کنندگانی که علاقه مند به دیدن فیلم های سینمایی با کیفیت یا دنبال کنندگان مسابقات ورزشی و طرفداران بازی های رایانه ای ، پیشنهادی مفید خواهد بود. امروزه تلویزیون های اولد دارای طرفداران بسیاری هستند و اگر قصد دارید تلویزیونی تهیه کنید که تا مدت زیادی به روز باشد، ما انواع OLED را به شما توصیه میکنیم.
5- QLED
ساخت این تلویزیون ها جهش بزرگی در کیفیت بالای تصاویر می باشد. تلویزیون QLED در واقع LCD هایی هستند، که جهت افزایش کیفیت تصاویر از تکنولوژی نقاط کوانتومی در آنها استفاده میشود.گفته می شود مواد به کار رفته در این پنل ها دوام و عمر بسیار بالایی دارد. تصویر در هر زاویه ای که تماشگر به آن نگاه کند، یکسان و به راحتی قبل دیدن است.رزولوشن فوق العاده بالا و کنتراست عالی، رنگ های طبیعی از ویژگی های این پنل ها می باشد. وزن آنها کمی از OLED ها بیشتر است. از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند و از لحاظ قیمت تفاوت چندانی با انواع OLED ندارند. پنل های QLED تا سایزهای بزرگتری نسبت به OLED ساخته می شوند.
(دامنه دینامیکی بالا) HDR
HDR در واقع یک تکنولوژی پیشرفته در کیفیت تصویرمی باشد که تقریبا تمام تلویزیون های 4K از آن بهره می برند.این فناوری موجب میشود رنگ ها روشن و شفاف تردیده شده و تفاوت تصاویر تیره و روشن بهتر مشاهده شوند. در این حالت عمق تصاویر بیشتر خواهد بود و طیف رنگهای سبز، آبی و قرمز و هر رنگی بین آنها با کیفیت تر نشان داده می شوند.