09185988830
09185988831
انتخاب کولرگازی خوبی که متناسب خانه و بودجه شما باشد.
هنگامی که شما نیاز به خرید یک کولرگازی دارید قطعا انتخاب بهترین کولرگازی متناسب با خانه شما می تواند یک چالش بزرگ باشد.کولرگازی چندهزار مورد نیاز شماست؟هزینه نصب آن چقدر خواهد بود و یا چقدر پر سر و صدا هستند؟.این ها سوال هایی است که در هنگام خرید کولرگازی به آن برخورد می کنید و ما در اینجا به شما کمک می کنیم تا مدل مناسب با خانه خود را پیدا کنید.
این راهنما روی سیستم های اسپلیت یا همان کولرگازی تمرکز دارد،چون این روزها جزء محبوب ترین های تهویه ی هوای مطبوع در ایران هستند.همچنین شما می توانید دیگر راهنما و مقاله های ما در رابطه با اسپلیت و کولرگازی را در صفحات دیگر ما بخوانید و از آن های برای خرید راحت تر کمک بگیرید.
چه نوع کولرگازی را باید تهیه کنم؟
خب شاید به دلیل سرچ های زیاد یا پرس وجو های فراوان انواع مختلف کولرگازی را شنیده و یا دیده باشید.اسپلیت ها انواع مختلفی دارند که ما سعی می کنیم در اینجا توضیح مختصری از هرکدام را به شما بدهیم.برای اکثر خانه ها،اسپلیت با سیستم چرخه معکوس بهترین گزینه برای انتخاب خواهد بود.بیایید در ادامه به این برسیم که سیستم چرخه معکوس چیست و آن را تجزیه کنیم که معنی آن چیست.
انواع کولرگازی:
کولرگازی دیواری(اسپلیت مستقیم):
این نوع کولرگازی ها دارای دو بخش یا دو قسمت اند که یک قسمت از آن در فضای باز و بیرون از خانه قرار می گیرند و قسمت دوم در درون خانه که ممکن است در بیشتر خانه ها آن را دیده باشید که به دیوار متصل اند که این دو قسمت توسط لوله هایی که حاوی گاز مبرد یا همان مایع اند به هم متصل می شوند.این نوع کولرگازی رایج ترین نوع در ایران هستند و برای یک اتاق در اندازه 60 مترمربع مناسب هستند.دامنه قیمت جهانی این کولر چیزی بین 600 تا 5500 دلار است(به این دلیل قیمت ها را بر حسب دلار عرض می کنیم چون به دلیل نوسانات دلار در ایران قیمت همیشه در حال نوسان است و ثابت نیست)
کولرگازی چند پنل:
این نوع کولرگازی شبیه به سیستم اسپلیت یا کولرگازی دیواری هستند با این تفاوت که دارای یک قسمت در فضای بازاند و دارای دو یا چند قسمت داخلی اند که به هم متصل اند.این نوع کولرگازی برای دو یا سه اتاق که نزدیک هم هستند مناسب است و به کمک آن می توانیم دو یا چند اتاق را به واسته یک کولرگازی خنک کنیم.اما به طور کلی این نوع کولرگازی ها خیلی مورد پسند مردم ایران قرار نگرفت و در نتیجه سفارش آن توسط فروشنده ها کمتر شد.قیمت این مدل از کولرگازی هم همانند کولرگازی های دیواری تقریبا در یک رنج قیمت قرار دارند.
داکت اسپلیت:
این نوع کولر گازی دارای سیستم نصب جداگانه است و دارای یک قسمت مرکزی جداگانه است که در فضای بیرون یا پشت بام قرار می گیرد و توسط کانال هایی که در سقف شما قرار دارند هوای خنک را به همه اتاق ها می برند و جدا از این در هر اتاق سنسور جداگانه وجود دارد که شما می توانید دما را به صورت مجزا در هر اتاق تنظیم کنید.برای اطلاعات بیشتر می توانید به این مقاله رجوع کنید.دامنه قیمت این مدل از 5000 دلار شروع شده و تا 10000 دلار یا بیشتر متغییر است).
کولرگازی ایستاده(قابل حمل):
همانطور که از نامش پیداست این کولر گازی قابلیت حمل به اتاق های مختلف را دارد.بیشتر این کولرگازی دارای یک مجرای انعطاف پذیراند که باید به پنجره متصل شود تا گرما را در خارج از فضای اتاق خالی کند.قیمت این کولر گازی ها از 300 دلار تا 1500 دلار متغییر است.
سیستم چرخه معکوس در کولرگازی چیست؟
خب اگر بخواهیم این سیستم را با زبان عامیانه و مختصر و مفید توضیح دهیم باید بگوییم به کولر گازی هایی که دارای سیستم گرمایش و سیستم سرمایش به صورت همزمانند کولرگازی با سیستم چرخه معکوس می گویند.که این سیستم برای خانه ها مناسب اند چون هم در تابستان و هم در زمستان کارآمد هستند.
در حالت خنک کننده،کولرگازی از طریق گاز مایع داخل لوله هایی که به هم متصل اند جریان دارند،هوای گرم را از داخل خانه خازج کرده و آن را به بیرون منتقل می کند و در قضای باز گرما را آزاد کرده و از طریق گاز مایع داخل لوله مبرد خنک شده را به داخل خانه پمپ می کند.در حالت گرمایش این فرایند به راحتی معکوس می شود،تا انرژی گرما را از هوای بیرون استخراج کرده و به داخل خانه پمپ می کند(بله،حتی در هوای سرد هم مقداری انرژی گرما در هوای بیرون وجود دارد).
البته اگر شما فقط به خنک کردن هوای داخل خانه در تابستان به این اسپلیت نیاز دارید و در خانه خود از سیستم گرمایش دیگر یا بهتری استفاده می کنید،یک اسپلیت که فقط دارای سیستم خنک کننده باشد برای شما مناسب است.این مدل ها معمولا از مدل های دارای چرخه معکوس دارای قیمت مناسب تری اند و عموما با هم دارای ویژگی های یکسانی اند.
من به چه سایزی از کولر گازی نیاز دارم؟
در اینجا ما به طور کلی شما را در انتخاب کولرگازی متناسب با اندازه اتاق راهنمایی می کنیم.
برای اتاق های دارای 20 متر مربع و بالا ترفضا شما باید کولرگازی با توان 2 تا 2.5 کیلو وات تهیه کنید.
برای اتاق های دارای 20 تا 40 متر مربع شما باید کولرگازی با توان 2.5 تا 5 کیلو وات خریداری کنید.
برای اتاق های دارای 40 تا 60 متر مربع فضا شما باید کولرگازی با توان 4 تا 6 کیلو وات تهیه کنید.
اتاق های 60 تا 80 متر مربع فضا باید کولرگازی با توان 5 تا 7 کیلو وات بخرید.
در اتاق های دارای فضای بیشتر از 80 متر مربع باید از کولرگازی هایی با توان 6 تا 9 کیلو وات استفاده کنید.
این یک راهنمای جزئی برای خرید کولر گازی است و شما باید قبل از خرید یک محاسبه دقیق انجام دهید.و به مواردی که ذکر می کنیم دقت کنید.
موردی که در اینجا لازم به گفتن آنیم این است که با قرار دادن کولرگازی با توان و قدرت بالا در اتاق های کوچک می تواند موجب کوتاه شدن چرخه رسیدن به دمای کافی در اتاق شود و این امر می تواند باعث گرم ویا سرد شدن بیش از اندازه اتاق شود و یا دمای اتاق را بیش از حد خشک کند و باعث راحت نبودن در فضا شود.این کار باعث افزایش مصرف برق و در نتیجه افزایش هزینه های آن می شود.
همانطور که در بالا گفتیم مدل های قدرت مند و قوی برای اتاق کوچک مناسب نیستند و برعکس.یعنی مدل هایی که دارا قدرت کافی نیستند و توان آن ها پایین است را نمی تواند در اتاق ها و فضا های بزرگ قرار داد زیرا باعث کار بیش از حد و در نتیجه خراب شدن زود کولرگازی می شود.
در نتیجه مدلی انتخاب کنید که با ظرفیت اتاق مساوی باشد یا کمی بیشتر باشد.
به عنوان مثال،اگر محاسبه کنید که اتاق شما به یک کولرگازی با توان 6 کیلو وات نیاز دارد،پس به دنبال یک کولرگازی با ظرفیت خنک کنندگی در محدوده 6 تا 6.5 کیلو وات بگردید.انتخاب ظرفیت کمی بیشتر از محاسبات شما می تواند ایمنی تری نسبت به ظرفیت پایین تر باشد ولی مواظب باشید که مدلی با ظرفیت خیلی بالا را انتخاب نکنید.
چگونه یک محاسبه مناسب انجام دهیم؟
بعضی از تکنسین و نصاب ها و یا ماشین حساب های آنلاینی که وجود دارد ممکن است به شما اندازه های بیشتر از اندازه ای که لازم دارید پیشنهاد بدهند و این به ضرر شما باشد.
اما متغییر های زیادی در انتخاب کولرگازی وجود دارد.به عنوان مثال یک اتاق عایق بندی شده با پنجره های جنوبی در انتهای دامنه ظرفیت قرار دارد و یک اتاق غیر عایق بندی شده با پنجره های غربی در بالای دامنه ظرفیت قرار دارند.
در کل باید برای یک محاسبه مناسب کل جزئیات اتاق را در نظر بگیرید:
1.اندازه اتاق ها:طول،عرض و ارتفاع
2.نوع اتاق:اتاق خواب،اتاق نشمین با فضای باز آشپزخانه و غیره
3.اندازه و جهت پنجره ها:یک پنجره بزرگ غربی می تواند گرمای زیادی را در تابستان وارد اتاق کند.
4.سایه اتاق و پرده های نصب شده بر روی پنجره.
5.عایق بندی کف،سقف و دیوار ها
6.آب و هوای محلی
ویژگی هایی که باید برای خرید کولرگازی در نظر بگیرید؟
سرعت فن:
فن باعث چرخش هوای سرد و گرم در فضای اتاق می شود.شما باید به دنبال کولرگازی باشید که جریان هوا را متناسب با اتاق شما و خواسته شما در اتاق به گردش در بیارد.این سرعت می تواند از سرعت خیلی زیاد تا خیلی کم موجود باشد اما یادتان نرود که سرعت فن ها می تواند در سر و صدای آن تاثیر داشته باشد.
حالت های مختلف کولرگازی:
حالت خودکار(Auto):این حالت،حالت مورد نیاز برای نگه داشتن اتاق در دمای انتخاب شده مناسب اتاق شما را به طور خوکار انتخاب می کند.
خنک کننده(COOL):در این حالت پمپ های کولرگازی بر روی خنک کننده قرار می گیرد و فضای اتاق را خنک می کند.
گرم کننده(Heat):در حالت کولرگازی بر روی گرما قرار می گیرد و پمپ های کولرگازی هوای گرم را در فضای اتاق به چرخش در می آورد.
فقط فن(Fan only):در این حالت کولرگازی هوا را بدون گرم کردن و سرد کردن قرار می دهد و فقط یک نسیم خنک کننده و مفید را به شما می دهد.
حالت اقتصادی(Economy):به حالت که حالت Eco نیز گفته می شود،باعث کاهش مصرف انرژی می شود.برند های مختلف کولرگازی این کار را به روش های مختلف انجام می دهند.ممکن است با تنظیم ترموستات درجه خنک کنندگی و گرمایش را کاهش دهد،یا ممکن است از سنسور هایی برای تشخیص اتاق از این نظر که کسی هست یا خیر استفاده کند و باعث کاهش خنک کنندگی و یا گرمایش شود.
سنسور تشخیص انسان:
این سنسور تشخیص می دهد که کسی در اتاق است یا خیر،بنابراین اکولرگازی کار خود را ادامه می دهد.در برخی از مدل ها،کولرگازی هوا را به سمت افراد هدایت می کند.در صورت عدم تشخیص افراد در اتاق این قسمت ممکن است به حالت اقتصادی تغییر یابد تا مصرف برق را کاهش دهد.
داشتن این ویژگی به این معنی نیست که می توانید کولرگازی را برای ساعت های زیادی که خانه خالی است روشن نگه دارید.بهتر است در صورت نبودن در خانه آن را خاموش کنید و از عملکرد تایمر استفاده کنید تا قبل از بازگشت به خانه روشن شود و یا از طریق وای فای که به گوشی متصل است آن را روشن کنید.
وای فای و اپلیکیشن های کنترل از راه دور:
در بسیاری از مدل های جدید کولرگازی که وارد بازار شده اند شما می توانید با استفاده از وای فای یا اپلیکشین های آن به کولرگازی از طریق گوشی متصل شوید و آن را از راه دور کنترل کنید.اگر شما جایی هستید که می خواهید قبل از ورود به خانه آن را روشن کنید می توانید از این امکانات استفاده کنید.
فیلتر هوا:
کولرگازی های استاندارد اغلب دارای فیلتر های هوا هستند که هوای خنک و گرم را بدون باکتری،گردوغبار و بو را درون فضای خانه به جریان می اندازد.
ریموت کنترل:
در خرید کولر گازی همیشه به دنبال کولرگازی باشید که دارای ریموت کنترل با دکمه های بزرگ و فاصله مناسب از هم باشید و دارای نوشته های بزرگ و راحت در خواندن باشد و صفحه LCD بزرگ داشته باشد که با خواندن آسان باشد.
محدوده عملیاتی:
آیا شما در یک منطقه بسیار گرم یا سردسیر زندگی می کنید؟ اکثر مدل های کولرگازی می توانند در دمای -10 درجه سانتیگراد تا حدود 50 درجه سانتیگراد یا بیشتر کار کنند که برای اکثر مناطق ایران کافی است.اما قبل از خرید محدوده کاری کولرگازی را در نظر داشته باشید تا بعدا به مشکل برنخورید.
گاز مورد استفاده در کولرگازی:
در کولر گازی های قدیمی اکثرا از گاز های مبرد یا گازمایع R22استفاده می شد که برای لایه ازن مضر بودن چون در ترکیب آن ها کلر وجود داشت اما از سال 2016 به بعد استفاده ار گاز مبرد R410 در کولر گازی برای چند دهه در دستور کار قرارا گرفت و قطعا کولرگازی های دارای گاز R410 بهتر اند و برای اطلاعا بیشتر در مورد گاز R22 و R410 می توانید مقاله که در این مورد نوشته ایم را بخوانید.
چه زمانی بهترین وقت برای خرید کولرگازی است؟
در صورت امکان از خرید کولرگازی در فصل اوج فروش کولرگازی خودداری کنید.چون در فصل اوج خرید که عمدتا تابستان است ممکن است قیمت ها بالا تر برود و دیرتر کولرگازی به دست شما برسد و درنتیجه دیرتر نصب شود.در نتیجه در صورت ممکن می توانید در فصل بهار و در ماه های اردیبهشت و خرداد کولرگازی را خریداری کنید.
و در آخر چند نکته برای شما وجود دارد که بعد از خرید کولرگازی باید حتما به آن ها تجه کنید و آن ها را رعایت کنید:
1.قسمت بیرونی کولرگازی یا کندانسور بیرونی را به دور از نور مستقیم خورشید نصب کنید و یا بروی آن از ستیه بان استفاده کنید.
2.کولرگازی های عمدتا از برق تکفاز برای تامین انرژی استفاده می کند و برق سه فاز ممکن است برای کولرگازی های دارای چند پنل یا انواع مختلف آن که دارای ظرفیت بالاتر از 20 کیلو وات باشد یا بیشتر.
3.پس از استفاده از کولرگازی سعی کنید که هر سال فیلتر های آن را تمیز کنید و دستگاه را به طور مرتب سرویس کنید.
حرف آخر:
ما در اینجا سعی کردیم همه مواردی که شما نیاز دارید تا با توجه به آن ها کولرگازی بخرید مورد بررسی قرار دهیم.شما می توانید با مراجعه به دیگر مقاله هایی که در مورد کولرگازی نوشته ایم اطلاعات خود را بیشتر کنید و با اطلاع بیشتر خرید کنید و در صورت نیاز می توانید از کارشناسان ما به صورت تلفنی مشاوره بگیرید.