09185988830
09185988831
تفاوت اولترا اچ دی (UHD) و سوپر اولترا اچ دی (SUHD)
صنعت نمایشگرها در چند سال اخیر، دچار تحولی شگرف شده است و نسل نوین نمایشگرهای خانگی علاوه بر داشتن طراحی بهتر با ساختار مدرن، پذیرای فناوریهای جدیدی چون اولترا اچ دی UHD (همان 4K) بوده است .
تلویزیون های اولترا اچ دی ( UHD ) با سایز بزرگ تر و کیفیت تصاویر شفاف تر از گذشته ، تصاویر و فیلم ها را در دنیایی غوطه ور از پیکسل ارائه می دهد . تلویزیونهای Full HD با افزایش سایز مشکلاتی مانند کدر شدن تصاویر و واضح شدن پیکسلهای رنگ (pixilation) را دارند که در تلویزیونهای با کیفیت اولترا اچ دی ( Ultra HD ) این مشکل بر طرف گردیده است .
تلویزیونهای اولترا اچ دی (UHD) وضوح تصویری چهار برابر یک تلویزیون HD را به چشمان شما می آورد و شما را به جشن رنگ ها دعوت می کند . این تلویزیونهای اولترا اچ دی (UHD) در تجربه ی دیداری شما تغییر ایجاد می کنند.
گسترش رزولوشن اولترا اچ دی ( UHD ) موجب ظهور فیلم های 60 فریم بر ثانیه شده است که از مزیت آن ها می توانیم به حذف پرش دوربین در صحنه های سریع اشاره کنیم . از جمله ی دیگر مزیت های این فناوری ، افزایش عمق رنگ در نمایشگر تلویزیون ها می باشد .افزایش عمق رنگ در تصاویر باعث می شوند تا با رنگ های شاد تر ، جزئیات بیش تر درون تصاویر و همچنین تصاویر زنده تر مواجه شویم.
تفاوت 4K و اولترا اچ دی ( UHD )
4K و اولترا اچ دی UHD (Ultra High Definition )) دو کلمه ی آشنایی هستند که امروزه زیاد به گوش می رسند . با این که در حالات عادی ممکن است این دو کلمه به جای هم به کار روند اما از نظر صنعت سینما این دو واژه با یک دیگر متفاوت اند همانطور که می دانیم رزولوشن و وضوح در واقع همان تعداد پیکسل های عمودی صفحه نمایش آنها ست . در صنعت سینما منظور از واژه ی 4K ، رزولوشن 4096 ×2160 می باشد حال آنکه در صنعت نمایشگر های خانگی منظور از واژه ی اولترا اچ دی (Definition UHD (Ultra High ، رزولوشن ۳۸۴۰×۲۱۶۰ می باشد.
بنابراین 4K استاندارد سینما و تولیدکنندگان محتوا است و اولترا اچ دی
UHD (Ultra High Definition ) استاندارد تولیدکنندگان صفحه نمایش و تلویزیون و پخش کنندگان محتوا است .همانطور که ملاحظه می کنید UHD و 4K متفاوت هستند و در حالی که تمامی تلویزیونهای موجود برچسب 4K را یدک می کشند ، در واقع از رزولوشن UHD بهره می برند .
اما استفاده ی سازندگان تلویزیون از نام 4K به دلیل عدم آگاهی از تفاوت دو استاندارد ذکر شده نیست . بلکه به گفته خودشان به دلیل بازاریابی و فروش بهتر است . اخیرا نیز برای رفع کج فهمی ایجاد شده از عبارت 4K UHD برای محصولات خود استفاده می کنند .
هر کمپانی برای شناساندن این نوع از کیفیت تصویر محصولات خود از نام های UHD، Ultra HD ، UHDTV و Super Hi-Vision استفاده می کند . ولی در کل تمام این نام ها بیانی دیگر برای کیفیت اولترا اچ دی می باشند .
تفاوت تلویزیون ها ی UHD اولترا اچ دی با سایر تلویزیون ها
همانطور که گفته شد کیفیت صفحه ی نمایشگر های UHD 4برابر کیفیت Full HD می باشد اما ممکن است به هنگام مشاهده متوجه این حجم از کیفیت تصویر نشوید .
اگر در فاصله ی 1.8 متری از یک تلویزیون 55 اینچی نشسته باشید و قدرت دید عالیی را نیز داشته باشید ممکن است متوجه تفاوت در کیفیت تصویر بشوید اما در فواصل دورتر یا در نمایشگر های کوچک تر و یا بینایی ضعیف تر متوجه تفاوت کیفیت اولترا اچ دی با سایر کیفیت ها نخواهید شد .
اما دلایل دیگیری وجود دارند که ممکن است شما را برای خرید چنین تلویزیون هایی ترغیب کنند . البته لازم به ذکر است که این ویژگی را تمامی تلویزیون ها ی UHD ندارند .
این ویژگی استاندارد جدید Ultra HD Premium می باشد . این استاندارد باعث می شود تا عمق رنگ افزایش یابد ( بیش از یک میلیارد رنگ ) و دامنه ی دینامیکی نیز بالاتر رود . در هنگام خرید تلویزیون های UHD حتما در قسمت مشخصات تلویزیون خود به دنبال Ultra HD Premium بگردید و اطمینان حاصل کنید که تلویزیون شما این قابلیت را ساپورت می کند .
در کنار این ویژگی های فوق العاده ای که به واسطه ی این فناوری به نمایشگر های تلویزیون ها داده شده است ، قابلیت HDR نیز در این تلویزیون ها خود نمایی می کند .
واژه ی HDR واژه بسیار مهمی که گستره ی پویایی بین تاریک ترین و روشن ترین سایه ها ی یک تصویر را توصیف می کند . HDR مخخف High Dynamic Range و به معنای ( محدوده داینامیکی سطح بالا ) است و همان طور که از نامش پیداست ، یکی از پیشرفته ترین تکنیک های نورپردازی تصویر است که در تصویر برداری و عکاسی برای تکثیر درخشندگی بیش تر تصاویر دیجیتالی استفاده می شود .
به واسطه این تکنیک گستره طیف نوری و درخشندگی آن در دامنه روشن ترین و تاریک ترین بخش نوری بیشتر شده و به همین تناسب جزئیات بیش تری در تصویر مشخص می شود . هدف این تکنیک ایجاد طیف نوری مشابه چیزی است که با چشم غیر مسلح می بینیم . چشم انسان از طریق انطباق عِنَبیه و دیگر روش ها به طور مداوم می تواند به طور گسترده ای طیف وسیعی از نورهای موجود در محیط را تنظیم کند و مغز نیز به طور مداوم با تفسیر اطلاعات دریافتی از چشم، شرایط مشاهده طیف گسترده ای از طیف های نوری را برایمان فراهم می کند .
وظیفه HDR این است که بخش های روشن تر تصویر را با جزئیات بیش تری به بیننده نمایش می دهد و تصویر را در بخش های تاریک و روشن با جزئیات بسیار بهتری نمایش می دهد و به نوعی به تصویرمان عمق می دهد.
برای خرید تلویزیون های UHD باید در نظر داشته باشید که ممکن است به تعویض کابل یا حق اشتراک خود برای دست رسی به محتوای UHD باشید . همچنین دستگاه پخش کننده بلو ری (Blu-Ray) خود را نیز باید تعویض کنید و از پخش های کننده های UHD Blu-Ray استفاده کنید. افزون بر این، ممکن است به یک کابل HDMI جدید نیاز داشته باشید. در شرایطی که HDMI 1.4 توانایی نمایش وضوح UHD اولترا اچ دی را دارد ، برای نمایش محتوای UHD با سرعت 60 فریم در ثانیه به استاندارد HDMI 2.0 نیاز است. در حال حاضر، بیشتر محتوای UHD با سرعت 30 فریم در ثانیه ارائه می شود اما افزایش سرعت در راه است.
گامی بلند تر در راه پیشرفت کیفیت اولترا اچ دی UHD :
تلویزیون های اولیه همگی تلویزیون هایی سیاه و سفید بودند اما بعد ها با کشف کریستال مایع تلویزیون های رنگی روانه ی بازار شدند .
بنابراین می توان گفت که اساس کار تمام این تلویزیون های رنگی کریستال مایع می باشد .
بسیاری از شرکت ها برای افزایش کیفیت نمایشگر تلویزیون های خود و نمایش طیف وسیع تری از رنگ ها بر روی صفحه ی نمایشگر محصولات خود به دنبال ماده ای بودند تا در کنار کریستال مایع این انتظارات شان را برآورده کند و تصاویر ایده آل و بی نظیری را ارائه کند .
پس از تلاش های متعدد پی بردند برای تولید چنین تصاویر ی باید به کریستال مایع ذرات نیمه هادی نانو کریستال اضافه نمایند .
ذرات نانو طول موجهای مازاد نور را جذب میکنند و رنگ اضافی قرمز، سبز و آبی نمایش داده شده بر روی صفحه را کاهش میدهند.
نتیجه این فرآیند، نمایش رنگها ی شفاف و واضح است . اما متاسفانه برای ساخت این نوع ذرات باید از ماده ی سمی کادمیوم استفاده کنند در این راه بسیاری از کمپانی ها از تحقیقات و تلاش های خود در این راستا دست کشیدند در حالی که برخی از این شرکت ها به تلاش های خود ادامه دادند .
در این زمان کمپانی سامسونگ نیز تحقیقات خود را برای مدتی متوقف کرد . اما در سال 2001 تحقیقات خود را به بخش R&D خود واگذار نمود تا بر روی تولید نانو کریستال ها بدون استفاده از ماده ی سمی کادمیوم تلاش کند .
4 سال بعد یعنی در سال 2005 بالاخره تمامی این تلاش ها نتیجه دادند و کمپانی سامسونگ برای اولین بار توانست از تلویزیون های SUHD خود رو نمایی کند .
SUHD مخفف Super Ultra High Deffinition می باشد .
در تلویزیون های سوپر اولترا اچ دی SUHD روشنایی صفحه ی نمایشگر تلویزیون از مدل های دیگر 5/1 تا 5/2 برابر بیشتر شده است ولی همان میزان مصرف برق را دارد که این دستاورد، ناشی از بهبود ساختار پنلی و الگوریتم آنالیز تصویر انحصاری سامسونگ است . از دیگر ویژگیهای این محصول دوست دار محیط زیست سامسونگ می توان به مصرف برق بهینه ی این تلویزیون ها اشاره کرد . در ساخت تلویزیونهای سوپر اولترا اچ دی SUHD از لامپهای LED بدون جیوه استفاده شده است . از سوی دیگر بهره گیری از حسگر زیست محیطی که نور پس زمینه را با توجه به نور محیطی تنظیم میکند موجب شده تا در مصرف برق صرفه جویی شود . لازم به ذکر است که کمپانی قدرتمند سامسونگ همگام با استفاده از این تکنولوژی ، قابلیت های انحصاری نیز استفاده کرده است که این ویژگی ها باعث افزایش کارایی تکنولوژی فوق العاده ی سوپر اولترا اچ دی SUHD شده است .
از جمله این قابلیت ها فناوری نانو کریستال می باشد . صفحه نمایش و پنل پوشیده از ذرات کوانتومی برای جذب نور بکلایت با طول موج کوتاه و تبدیل و پخش آن با طول موج گسترده تر برای هر پیکسل صفحه ی نمایش تلویزیون می باشد . این ویژگی تاثیر چشم گیری را بر روی طیف رنگ های نمایشگر ، شفافیت نمایشگر و روشنایی پنل دارد .
LG Nano Cell Al Thin Q
کمپانی نام آور ال جی از جمله ی کمپانی هایی است که ورژن جدید تلویزیون های خود را با کیفیت فوق العاده ی تکنولوژی نانوسل روانه ی بازار کرده است . این کمپانی همگام با استفاده ی منحصر بفرد از این تکنولوژی توانسته قابلیت ها و ویژگی های انحصاری خود را نیز به این تکنولوژی اضافه نماید تا عملکرد فوق العاده ی محصول خود را به رخ همگان بکشد .
از جمله ی این قابلیت های انحصاری ، نانو سل می باشد که در قالب لایه ای از ذرات نانومتری در پوشش پنل تلویزیون به کار رفته است . این قابلیت شفافیت و دقت رنگ ها را در زوایای مختلف افزایش می دهد به گونه ای که در هر زاویه ای با پنل IPS شاهد این کیفیت فوق العاده خواهید بود و از جزئیات دقیق رنگ ها شگفت زده خواهید شد.
این فناوری قدرتمند حجم رنگ ها و رنگ هایی که هرگز در فیلم های مورد علاقه ی شما وجود نداشته است را به شما نشان می دهد.
طبق تحقیقاتی که بر روی عادات افراد در تماشای تلویزیون صورت گرفته ، افراد در هنگام مشاهده ی تلویزیون به تماشای تلوزیون از زوایای کناری علاقه ی بیشتری نشان می دهند . بر همین اساس تلویزیون های LG Nano Cell AI Thin Q به واسطه ی داشتن قابلیت های فوق العاده ی خود ، می توانند از هر زاویه ای این کیفیت فوق العاده را نمایش دهند و این کیفیت فقط منحصربه تماشای تصاویر از زاویه ی رو به رو نخواهد بود . همانطور که گفته شد تلویزیون های LG Nano Cell Al Thin Q برخلاف تلویزیونهای معمولی میتوانند رنگها را از تمام زوایا، با همان دقتی که از روبرو نمایش میدهند ، نمایش دهند . حال آن که در تلویزیون های دیگر در زاویه های دید کنار، رنگ ها ممکن است کیفیت خود را آن گونه که در زاویه های دید جلو نمایش داده می شوند ،نباشند .
مزایا تلویزیون های SUHD
نمایش فوق العاده رنگ ها
پردازش قوی تصاویر
نهایت لذت از تماشا ی تلویزیون
معایب تلویزیون های SUHD
مشکلاتی مثل اشباع رنگ بیش از حد در بعضی موارد
قیمت بالا
نبود محتوای مناسب
سخن آخر :
تلویزیون های اولترا اچ دی ( UHD ) کیفیتی چهار برابر کیفیت تلویزیون ها ی HD را دارند و با ایجاد عمق رنگ و کیفیت شفاف تر تصاویر تجربه ای جدید و مهیج را برایتان به ارمغان می آورند . و به واسطه ی قابلیت فوق العاده ی HDR طیف نور و درخشندگی فوق العاده ی تصاویر شما را حیرت زده خواهند کرد و شما شاهد تمامی جزئیات تصاویر خواهید شد . تکنولوژی با وجود ارائه ی چنین کیفیت فوق العاده ای همچنان در حال پیشرفت است و دست از تلاش نکشیده است به گونه ای که هم اکنون شاهد پیشرفت بزرگتری در این عرصه هستیم و این پیشرفت همین تلویزیون های نانو سل می باشد که پله ای بالا تر از تلویزیون های اولترا اچ دی ( UHD ) می باشد .
این تکنولوژی تصاویر بی نظیر تر و طیف رنگ های فوق العاده تری را نسبت به تلویزیون ها ی اولترا اچ دی (UHD) را نمایش می دهد . چرا که ذرات نانو ی به کار رفته طیف نور مازاد را به خود جذب می کند و طیف رنگ ها را گسترده تر می نماید .در این راستا دو کمپانی قدرتمند سامسونگ و ال جی پرچم دار این صنعت اند .
کمپانی سامسونگ تلویزیون های خود را با نام SUHD و کمپانی ال جی تلویزیون های خود را با نام LG Nano Cell Al Thin Q را روانه ی بازار کرده اند که هر یک از آن ها در کنار ارائه ی این فناوری عظیم ویژگی های منحصر به فردی را نیز ارائه می دهند .
RE: $ 10,000 suссess story pеr weек. Рassive Inсоmе Ideа 2020: $10000/month: http://dqrrq.metatrout.com/7ae5
Нow tо mакe monеy оn the Intеrnеt frоm sсratсh frоm $5552 per weeк: http://tgxcxs.sighe-halall.com/8df0